Assistentes

TEAM

 In de praktijk staat naast de huisartsen een team van medewerkers voor u klaar.

 

PRAKTIJKASSISTENTE(S)

In de praktijk zijn twee assistentes werkzaam. Mw Ursula Vermeulen op maandag, woensdag en donderdag, mw Corina vd Houwen op dinsdag en vrijdag.

Bij de assistente kunt u met veel praktische vragen terecht. Met haar maakt u de afspraken. Zij behandelt onder andere vragen over recepten, verwijskaarten en machtigingen voor verzekeringen.

U kunt bij de assistente tevens terecht voor: 

  • verbinden van wonden
  • verwijderen van hechtingen
  • injecties, zwangerschapstest
  • urine onderzoek bij verdenking op blaasontsteking
  • wrattenspreekuur
  • doorgeven van verhuizingen (indien buiten praktijkgebied naam en adres nieuwe huisarts opgeven!)
  • wijziging van telefoonnummer
  • wijziging verzekeringsgegevens (of per e-mail: praktijkhoogervorst@ezorg.nl)

 

POH Somatiek en Ouderenzorg

POH staat voor Praktijk Ondersteuner Huisartsen. De praktijkondersteuner draagt zorg voor spreekuren voor oa suikerziekte, hoge bloeddruk, astma en COPD. De POH’er staat onder supervisie van de huisarts.

In onze praktijk zijn op maandag en dinsdag een POH spreekuren voor bovengenoemde doelgroepen.

 

POH GGZ/Psycholoog

Miv 2015 is een praktijkondersteuner GGZ werkzaam in de praktijk. Deze spreekuren zijn bedoeld voor volwassen patienten met psychische klachten op verwijzing van de huisarts. Screening, inventarisatie van problemen en behandeling behoort tot het takenpakket van de POH GGZ. Complexe behandeling kan via gerichte doorverwijzing naar 1e en 2e  lijns GGZ plaatsvinden.

De behandeling vinden plaats onder verantwoording van de huisarts. Voor deze behandeling behoeft geen eigen bijdrage of eigen risico te worden betaald.

 

POH Jeugd GGZ

De gemeente Voorne aan Zee heeft het contract met de POH Jeugd niet verlengd. Op dit moment geen ondersteuning in de praktijk van POH Jeugd.

 

POH Ouderenzorg

Voor het begeleiden kwetsbare ouderen is op vrijdag mw Schuit aanwezig als praktijkondersteuner ouderenzorg.

 

AFGEVEN EN AFHALEN

Inleveren van urine: 08.00 - 10.00

Bij de aanvraag van herhaalrecepten kunt u de oude verpakking bij de assistente afgeven. Herhaalrecepten die voor 10.00 uur zijn aangevraagd kunt u na twee dagen na 14.00 uur bij uw apotheek afhalen.

 

INSCHRIJVEN NIEUWE PATIENTEN

De praktijk is beperkt geopend voor nieuwe inschrijvingen. Bij samenwonen of huwelijk is in de regel inschrijving mogelijk De assistente kan u hierover informeren.